Monday, 9 October 2017

TORTILLA - BEKAL HARI NI

Nak tulis panjang x banyak masa.....
Atau aku yang x pandai nak menguruskannya...
Biar gambar yang banyak bercerita...
Minggu depan aku boleh tulis berjela-jela...


Tortilla....
Inti Nugget jer
Bekal hari ni


2 untuk bekal
Sebab ada extra class hari ni


1 makan dalam kereta


Hanya guna Tortilla Segera


Sebab Nugget ada 6 ketul sahaja
Tambah fries bagi banyak


Tortilla tu panaskan atas kuali sampai panas.Balik-balikkan.Angkat


Letak daun salad
Susun 2 nugget
Lagi banyak lagi sedap
Tambah fries
Picit mayonis & cicli sos


Susun kemas-kemas supaya senang nak roll


Gunting kiri kanan jangan sampai putus
Agak-agak la
Bahagian atas 2/3 tinggi
Bawahnya  biar pendek sikit 1/3 sahaja


Lipat kiri kanan bahagian atasnya



Macam ni



Bahagian bawahnya lipat ke atas
Kiri kanannya diselit bawahnya



Dapat lah Tortilla Wrap macam ni
Kalau guna salad hijau lagi cantik ..macam
TORTILA INTI DAGING BURGER kat sini

My mom juga pernah buat kulit tortila

TOTILA BUATAN SENDIRI kat sini...

Sarapan makan tortila....
Bawa bekal sebab nak jimat...
Mengenyangkan senang nak bawa...
Sedap dan berkhasiat....

No comments:

Post a Comment