Sunday, 1 October 2017

SPAGHETTI BOLOGNESE...BEKAL AKU HARI NI

Spaghetti Bolognese
Bekal aku gi seminar hari ni..
Aku yang request kat mak aku nak bawa bekal
Tapi aku x nak bawa nasi
Sebab kalau nasi dah sejuk x best nak makan


2 bekas Spaghetti..
Mak aku cakap nanti boleh makan ngan kawan..
Sebab aku selalunya kalau kat sekolah kan bekal aku selalu kena paw
Mak aku cakap 1 bekal tu bagi la pada dorang share
1 lagi boleh makan sendiri...
Tapi itu kalau kat sekolahhh...mana boleh kuar beli kat luar...hanya boleh belinkat kantin jer
Kalau kat bemgkel ni dorang xkan paw kot
Sebab boleh makan kat luar
Semalam pun ramai yang bawa duit banyak


Tapi aku cakap dua2 tu aku nak makan
Sebab hari ni bengkel dari pagi spai pukul 7 malam
Mesti ada rehat 2x
So aku nak makan 2x la..
Mmmm.....mak aku cakap " ikut sukalah.."


Sebenarnya memang aku request nak bawa bekal
Sebab Bengkel tu xde sedia makanan
Makan kena sendiri
Sebab venue nya sebelah shoping compleks..
Banyak foodcourt...Banyak pilihan tempat makan..
Semalam kawan- kawan aku semua nak makan kat McD...
Ada yang nak makn kat Domino's
Ada yang nak makan kat  KFC
Ada yang nak gi Kenny Roger's
Dorang ajak gi Chicken Rice Shop..
Mmmm...semua yang dorang nak gi tu..
Mmm...aku x kot
Aku ngan Umi jer nak gi foodcourt
Tapi penuh la plak sebab memang lunch time
Sudahnya berebut gi surau jer
Petang masa dah habis bemgkel baru gi makan
Yang jumpa senior2 form 5 baru balik Graduasi tu
Hari ni...dorang kata nak gi makan McD
Aku memang x ikut la dorang
Dorang xper bapak banyak bawa duit
Hari2 makan KFC..McD...Pizza..
Bak kata mak aku....itu rezeki dorang
Rezeki kita x sama..
Nak buat apapun kena " ukur bajubdibadan sendiri"
Haaa...sama lak macam cikgu cakap kat bengkel BM semalam
Hmmm...sebab tu aku awal- awal lagi minta mak aku buatkan bekal
Aku memang x ikut dorang kot...
Mmm..memang x lah...
Bengkel ni pun berbayar dah
Nanti waktu break aku akan makan bekal..
Dorang makan western...
Aku pun bekal western gak....
Hahaha...ayat pujuk hati aku
Masa dorang gi makan..aku boleh gi surau
Dalam kelas jumpa jugak kan...
Heeee...



Sebab bau sedap jer masa mak aku masak tadi
Aku minta mak aku isikan dalam pinggan untuk aku makan semantara aku nak siap- siap


Kiranya hari ni Spaghetti Day lah..
Hahahaha.....
Ala...kalau aku x habiskan siapa lagi...
Abang ngan kakak xde
Mak aku bukan suka pun Spaghetti Bolognese ni..


Lepas makan Spaghetti aku kuarkan Kuih Bahulu ni..
BAKULU....!!!
Kuih favourite aku nih....
Kuih ni maknaku dapat gudies semalam kot
Aaaa....yer dah tanya mak aku
Maknaku cakap tu gudies gi Jemputan Kahwin kat Keramat Mall
Aku x ikut sebab ada bengkel ni
Mak aku cakap gi ngan Mak Ismail
Mmmm....tapi bila aku cubit dan masukkan dalam molot....
Mmmmm.....x boley nak telan....
Belum masuk molot dah bau HANYIR yang kuat..
Aduhhhhhh......!!!!
Wahai Kuih Bahulu Faourite ku...
Kenapakah kamu bau hanyir..
Huhuhuhu....
Ok....nak gerak dolu yer...
Dah nak sampai dah .....
Dah nampak tu Umi & Nad tengah tunggu kat pondok jaga umah Umi
Nak gerak sama- sama

2 comments:

  1. Yes...Aunty pun selalu pesan kat anak2 Aunty UKUR BAJU BADAN SENDIRI...sedapnya...spaghetti bolognese...BERSYUKUR lah,rajin Mal Dik Cella memasak pepagi...kagum Aunty...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kiter GENG...!!!
      Hehehehe...
      Betul..Ustazah selalu pesan kena bersyukur..
      #syukurselalu#

      Delete