Friday, 11 August 2017

CORN IN CUP

Corn In Cup..
Hahahaha...memang betul- betul CUP ni..
Bukan polisterine cup..
Coffee Cup lagikk...!!!
Kikikiki...


Selalu kalau balik kampung..
Kalau singgah R&R Tapah..
Aku suka  ar beli Corn In Cup..
Mak aku suka sangat nak makan kat situ..
Nak minum kopi bagai
Tapi aku x selera..
Aku biasanya akan beli Corn In Cup
Pastu beli Ice Kimo
or ice cream jer...


Corn In Cup ni
Cooked by my Mom la..
Tengah malam...
Semua tengah lapar...
Mak aku masakkan Cor In Cup ni...
Tengok mak aku buat..
Ala.....senang kacang...
Hahaha....
Tapi mak aku la buat...
Heeeee....


Just guna frozen Kernel Corn jer...
Pastu margerine...
Susu Pekat
Garam


Yang ni mak aku cakap berat dia 500 gm..
Ala senang ckap ½ kg la...

Masukkan kernel corn dalam kukus yang lubang- lubang tu
Tengok la memang betul2 frozen corn..
Siap ada ais2 dia lagi..
Mak aku cakap sebab dah lama dalam freezer..
Hahahaha...
Sib baik aku lapar..
Dapatbla corn tu kuar dari petia ais..
Klu x...
Alamatnya kena lama lagi la dalam peti ais ru..
Cian corn tu kannnn...
Mezti diyer cejukkkkk...cold....
Hahhaha...aku baik kan...
Kkkikkkkki...


Pastu kukus la corn tu
Kukus corn kosong tau...


Dalam 20 minit...
Corn dah masak..
Bau diaaaaa....
Mmmmmmm....


Tuang corn yang baru masak tu dalam bekas...
Masa masih panas2 tu tambahkan margerine...Susu pekat & secubit garam..
Susu dan margerin tu mak aku cakap belasah ajer...
Tapi agak2 ar nak belasah pun...
Jangan nanti jadi bubur jagung lak..
Haahaha...


Gaul rata...
Nak feel corn in cup..
Masukkan la dalam polisterine cup
Dah xde
Masuk jer dalam Coffee Cup..
Xde jugakk...?
Makan kata tapak tangan la..
Hahahaha...
Ok..Bye

No comments:

Post a Comment