Friday, 9 June 2017

SIRAP LAICI

Sirap Laici...
Huh....ni kalo tengok time tengahari yang panas...
Tengah haus la...
Huh....
Boleh kuwus ooo pahala poser...!


Tahun ni xde Air Tembikai lagi ni...
Hahaha....
Mak aku cakap x sempat nak belipun...
So...tahun ini sejarah la x buat Air Tembikai....
Shyyyyyy...nenek x tahu tu...
hihihi


Sirap Laici ni sedap kalau minum sejuk la...
Ada ker sirap laici panas..
Hahahaha....



SIRAP LAICI
1 tin laici
Ais kiub

Sirap:
2 cawan gula
2 cawan air
1 pandan
2 sudu perisa dan pewarna Rose


1. Masak sirap...
     Biar sejuk...
     Stok ni agak banyak...boleh simpan

2. Laici

3. Pilih brand yang isi bulat dan tebal...


Sebenarnya ni baki  yang buat Teh O Ais Laici  hari tu...
*** ingat..kena bohblam plastik...
       Jangan simpan laici yg dh buka dalam tin..
       Nanti bau tin..

4. Masukkan sirap dalam jug+ jus laici..
    Buah laici JANGAN isi dalam jug...
    Buah hanyak bubuh dalam gelas..
    Sebab kalau buah terendam dalam sirap
    akan jadi merah...x cantik


Kalau nak minuk individu...
Jus isi gelas dengan ice cube bagi penuh...
Tambah laici...
Pastu isi sikit air jd ¾ gelas jer..Sebab nanti ice cair jadi penuh la...

No comments:

Post a Comment