Wednesday 4 May 2016

KAMBING PANGGANG ROSMARY

 Kambing Panggang favourite haku & mak haku..
Abang pun suka..
Kakak..?
mmm...kakak mana makan kambing...
Ni makan berdua ngan mak aku..
Tapi aku yang makan banyak..
Hahahaha...(gelak jahat)

 Kambing slice ready to grill lepas dah marinade beberapa jam
Dapat makan kambing ni sebab hari tu mak aku ngemas peti ais.
Mak aku kata kambing tu dah lama dok kat kutub utara tu ..
Nak clearkan kutub utara ..
Naper..?
x cayer..?
Haaa...kutub utara tu freezer peti ais tu..
Heeee

 Slice Lamd in da oven..heeee
Sabo...sabooo
Ni lar part yang paling aku x suker!!!!!
Nk menunggu kambing tu masak..
Tersiksa do..!!!
Hahahaha..

Taraaaaaa..... dah masak
Tapi x boley makan lagi...
Kena buat gravy dolo..
Gravy da siap..
Boley makan daa.....

Kalau kaka ada mak aku akan panggang ayam untuk kakak  macam KAT SINI...


KAMBING PANGGANG 

500 gm kambing slice
2 bawang putih
1 sudu rosemary
1/2 sudu garam
1/2 sudu lada hitam (Aji Shio)-untuk gravy
Minyak Olive
1 sudu teh tepung gandum- untuk gravy

1. Tumbuk bawang putih,,garam,rosmary & gaul dengan kambing..
2. Perap beberapa jam
3. Renjis olive oil & panggang hingga masak

Gravy :
 
 1. Sisa panggang kambing (minyak lemak & kerak panggang) di campur 1/4 cawan air 1 sudu teh tepung gandum & aji shio lada hitam & masak sampai pekat

MAK AKU KATA SAMER JER MACAM SINI...

No comments:

Post a Comment